Lagos 30 mei
We liggen nog steeds in Lagos. Nu twee weken. Met Harry gaat het gelukkig veel beter. Hij blijft op streng dieet en dat werkt. We hebben veel werk en hebben toen besloten nog even te blijven liggen. Daarnaast was er steeds te veel wind of hoge golven. Beiden zijn niet fijn. Vervelend is dat Joop vlak nadat hij bij ons vertrokken is naar het ziekenhuis moest. Op de een of andere manier maakt hij geen bloedplaatjes aan. Hij ligt nu al weer ruim een week in het ziekenhuis en ze weten niet zo goed wat het is.
Wij vermaken ons hier prima. Het is mooi weer, na het werk lekker wandelen, een terrasje met een alcoholvrij biertje en varen met de bijboot.
We hebben nog bijna brand gehad. Harry ging een lamp verwisselen en na een knal kwam er rook uit het plafond. Ik was gelijk in paniek want ik geloof Harry niet meer zo dat er niets aan de hand is na de brand in de meterkast op de Lekdijk. Maar na wat rook en veel stank bleek het inderdaad mee te vallen. Ik verdenk Harry er van om met dit soort acties helemaal geen klusjes meer te hoeven doen.
Zaterdag is het plan om verder te varen. Er is weinig wind en in het begin wind mee. Dat hebben we nog niet gehad tot nu toe. Ik zie er een beetje tegenop om de kaap om te varen. De vorige keer waren hier opeens hoge golven. Toen waren het mee golven maar nu zijn ze steeds tegen en dat is toch minder prettig.
Els:31 mei 2024Behouden vaart!