Muros en Coruña

21 juni 2024 - A Coruña, Spanje

Op 13 juni zijn we in Muros aangekomen. Rustige reis maar toen we aankwamen begon het gelijk te regenen. We zijn er 4 nachten gebleven en hebben daar vooral regen gehad. Een hele aardige havenmeester die van alles vertelde en gelijk afscheid nam met twee zoenen. We zijn wel in Spanje maar eigenlijk in Galicië vertelde hij. Dat is toch echt anders. Muros is een mooi oud stadje met kleine straatjes en terrassen. Veel Spanjaarden zie je in de middag koffie of een biertje drinken. Op de pleintjes zie je aparte fonteintjes. Tijdens een droge periode hebben we een wandeling gemaakt. We zijn beiden onder de indruk van de diversiteit in de natuur. Het was een prachtige wandeling. Verder vooral weer veel gewerkt.

We zijn de 17e vroeg vertrokken, half 7. Het is een dag rustig weer en we willen proberen om in 1 keer naar La Coruña te varen. De dagen erna is er weer teveel wind om de bocht te nemen. Net naast de bocht is er vaak veel wind en golven. Maar alles verliep soepel en rond een uur of 6 lagen we in de haven. Weer met regen.

De avond van mijn verjaardag zijn we ergens gaan eten. Heerlijk inktvis en scheermessen gegeten. Het weer blijft wat wisselvallig. Tussendoor wandelen we wat door de straatjes. Het is hier echt wel gezellig. Wat in alle dorpjes in deze kant van Spanje opvalt is dat er veel huizen in de oudere stad leeg staan en verwaarloosd zijn. Er staan er ook veel te koop.

In La Coruña is weer meer toerisme. Er liggen twee cruiseschepen waardoor het in de stad bijzonder druk is.

Zoals het er nu uitziet gaan we zondag de oversteek wagen. We hebben vandaag 2000 liter gasolie gebunkerd dus we kunnen er weer tegen.

1. Carolien:
    22 juni 2024
    Lijkt me wel een heel interessant stuk van Spanje waar jullie nu langs varen. Dank!
  2. Bert:
    22 juni 2024
    Foto’s met mooie sfeer van weleer, het lijkt steeds alsof jullie in een andere tijd reizen 40jr terug. Nauwelijks andere toeristen. Felicitaties Karin, nu lees ik pas dat je van de week jarig was. Wij wensen je zacht weer over de Golf van Biskaje.