Peniche 3 juni
3 juni 2024 - Peniche, Portugal
Het ankeren in Cascais is goed verlopen. We hebben onze nieuwe haak uitgeprobeerd om het anker meer in het midden van het schip te houden zodat we minder gieren. Hierdoor gaat het anker steeds kruipen. Het werkte goed en we kregen hem ook goed los. Dus dit lijkt een goede oplossing. We hebben slecht geslapen door veel herrie. Er is een trein die elk kwartier langs komt, er was een optreden van een band, motoren die op de weg langs scheuren en dan ook nog vliegtuigen die over komen. Het weer zag er goed uit toen we om 6.45 uur vertrokken maar eenmaal op zee zaten we weer in dichte mist. Na een paar uur werd dit minder waardoor het ook wat warmer werd.
Rustige vaart naar Peniche. Leuk authentiek stadje. Je merkt goed dat deze kant van de kust van Portugal veel minder toeristisch is. We liggen voor een Zweed die al drie jaar onderweg is en nu weer naar huis gaat. Veel mensen zijn echt lang met de boot op stap. Het is een kleine haven in Peniche waar regelmatig boten met toeristen langs varen naar het natuurgebied Berlengas. Hele aardige havenmeester die allerlei verhalen over Portugal en de politiek vertelde. Ik vind het leuk om dit te horen. Het blijkt dat wij eigenlijk niet zoveel van de recente geschiedenis van Portugal weten. Morgen blijven we hier en gaan een wandeltocht maken. De haven is onrustig door de boten die langs varen. Wij hebben er niet zoveel last van maar de zeilboten gaan flink tekeer.